5 dolog, amit nem volna szabad a temetői látogatás végén a síremléken hagyni


Létrehozás dátuma: 2023-07-055 dolog, amit nem volna szabad a temetői látogatás végén a síremléken hagyni


5 dolog, amit nem volna szabad a temetői látogatás végén a síremléken hagyni
A síremlék nélkülözhetetlen szerepet játszik a gyászfeldolgozásban. A síremlék nélkülözhetetlen szerepet játszik a gyászfeldolgozásban. Amikor egy szerettünk meghal, gyakran szeretnénk megtalálni a módját annak, hogy továbbra is közel érezzük magunkat hozzá. Ennek egyik legmaradandóbb módja a síremlékük meglátogatása. Sokan szeretnek leülni, elmélkedni, vagy akár beszélgetni az elhunyttal, hogy így tartsák fenn ezt az erős kötődést.
 
Az elhuny sírjának meglátogatása megerősíti az érzést, hogy talán még mindig figyel ránk. Amikor meglátogatjuk akkor is érdemes valamit a sírjukon hagyni ajándékként vagy annak jeleként, hogy gondolunk rájuk.
 
Igen ám, de nem mindegy, milyen tárgyakat hagyunk a sírnál. Sok temetőben vannak szabályok arra vonatkozóan, hogy milyen tárgyakat lehet a síron hagyni. Vannak etikett szabályok is, amelyeket szintén figyelembe kell venni. Bár csábító lehet egyedi ajándékokkal meglepni az elhunytat, olyanokkal, amelyek sokat jelentettek a számára, nem árt vigyázni. Nem biztos, hogy minden megfelelő egy síremlék esetében.
 
Ezért itt most megnézzük, milyen tárgyakat nem szabad a sírokon hagyni. Lássunk is neki!
 

Nagy méretű zászlók

 
Nemzeti ünnepeken sok temetőben engedélyezik, hogy az emberek kis zászlókat helyezzenek el egyes emberek sírjára. De míg a kis zászlók elfogadhatóak ebben az időszakban, a nagy zászlók vagy transzparensek általában nem szívesen látottak. Ezek ugyanis zavarók lehetnek a többi gyászoló számára, vagy akár veszélyforrást jelenthetnek.
 
Az is tiszteletlenségnek tekinthető, ha egy nemzeti zászlót az időjárás viszontagságai között hagyunk. A zászlók elszakadhatnak a szélben, esőben. Emellett a parkgondozókra is nagy terhet róhat a sérült zászlók megfelelő ártalmatlanítása. 
 

Kerítés

 
Régóta él az a babona, hogy a síron való áthaladás balszerencsét hoz. Ezért sokszor próbálják elkeríteni a sírt az emberek. Egyesek alacsony kerítést akarnak telepíteni a szeretteik sírja köré, hogy megvédjék azt. Tekintettel a temetői területek fenntartására, a legtöbb temető megtiltja ezeket az alacsony kerítéseket, mivel akadályozzák a temetőgondozókat a munkájuk elvégzésében.
 
Persze történelmileg a kovácsoltvas kerítések meglehetősen gyakoriak voltak a sírok körül. Megvédte őket a vandáloktól, állatoktól vagy akár a sírrablóktól. Ez a gyakorlat azonban nagyrészt megszűnt.
 

Vázák

 
Virágok és virágdíszek meglehetősen gyakran találhatók a sírokon. Szabadon álló vázákat azonban nem igazán jó használni, mivel azok könnyen felborulhatnak.
 
A vázák gyakran üvegből, kerámiából vagy más törékeny anyagból készülnek. Ha felborulnak, éles anyagdarabjaik megsebesíthetik a temetőgondozókat vagy más gyászolókat. Ehelyett inkább csak szalaggal vagy zsineggel kössük össze a csokrot, mielőtt a síron hagyjuk őket.
Természetesen a jól rögzített vázák használatával minden rendben van.
 

Plüssállatok

 
Sokan hagynak plüssállatokat a kisgyermekek sírján. Ez egy kedves gesztus, és gyakran vigasztaló a szülők számára, akik túl fiatalon veszítették el gyermeküket. Viszont egyre több temető tiltja a plüssállatok sírra helyezését.
 
A sírt néha a barátok és rokonok által hagyott plüssállatok halmaza díszíti. Csakhogy a plüssállatok az elemek hatására gyorsan el koszolódnak, tönkre mennek, ezért rövid idő alatt a szándékkal éppen ellenkező hatást keltik.
 

Karókra tűzött díszek

 
A karóba tűzött dekoráció földbe helyezése nagyszerű megoldásnak tűnhet arra, hogy a sírdíszeket ne fújja el a szél. Ezek a díszítések azonban akadályozzák a sírhely gondozóit a sírhely karbantartásában.
 
Sőt, ha a díszek leválnak és elfújja őket a szél, de a karók a földben maradnak, az egyrészt nem túl esztétikus, másrészt veszélyt is jelenthet. A karókra esetleg valaki ráléphet, vagy megrongálhatják a fűnyírókat.
 
Mindenki a maga egyedi módján gyászol. A tárgyak elhunyt sírjára történő elhelyezése beszerzése időtlen hagyomány. Ha ebben gondolkodunk, érdemes a temető szabályait áttanulmányozni.
 
 
 
 

<-- Vissza a 5 dolog, amit nem volna szabad a temetői látogatás végén a síremléken hagyni blog oldalra!

További cikkeink

Chiptuning Budapest

Chiptuning, avagy merj változtatni!

https://de.wikipedia.org/wiki/Chiptuning
Napjainkban a chiptuning óriási népszerűségnek örvend. A szenvedélyes autó tulajdonosok célja, hogy növeljék az az autó teljesítményét és csökkentsék a fogyasztását. Érdekes tény, hogy nemcsak a három-négy éves autóval rendelkezőknél népszerű ez a folyamat, hanem az új autó tulajdonosok körében is.

Elolvasom →

A Belfry Csoport Budapest

BELFRY: az automatizálás az építőiparban is utat kell, hogy törjön magának


Belfry szerint az építőipar a világon a legkevésbé robotizált iparág.

Elolvasom →
Oldal bemutatása
Blog oldalunkat azért hoztuk létre, hogy támogassuk a hazai Kis- és középvállalkozások Online jelenlétét a digitális marketing legmodernebb eszközeinek felhasználásával. A honlapunkon való megjelenéshez kérlek jelentkezz be kapcsolati oldalunkon.
Linkek

Kiemelt Partnereink:

Kiemelt linkeink
Nem működő CURL function.
Linkeink
Nem működő CURL function.