A Belfry Csoport Budapest


Létrehozás dátuma: 2021-09-21A Belfry Csoport Budapest


A Belfry Csoport Budapest

BELFRY: az automatizálás az építőiparban is utat kell, hogy törjön magának


Belfry szerint az építőipar a világon a legkevésbé robotizált iparág. Minden szektorban egyre nagyobb teret nyernek a digitális megoldások, hiszen jóval hatékonyabb, precízebb és gyorsabb munkavégzés érhető el a robotok segítségével.  Az építőipar a fejlesztések terén azonban még mindig a sor végén kullog. Bár pozitívumként említhetjük meg, hogy a szektor egyre több szereplője próbálja behozni a lemaradást. Hazánk egyik leginnovatívabb vállalata a BELFRY Csoport szerint az építőipar egyik új korszaka előtt állunk, így az automatizálás szorgalmazása elengedhetetlen.

A modern építkezések során sem mondhatunk le a kézi erőről, legalábbis jelenleg elképzelhetetlennek tűnik, hogy egyszer minden részfeladat robotizálható lenne. Ugyanakkor számos olyan ismétlődő munka van, amelyek digitális megoldásokkal hatékonyabban végezhetők.

Az alacsony munkanélküliség és a szakképzett munkaerő hiánya miatt az automatizálás nélkülözhetetlen a kereslet kielégítéséhez. Épp ezért találni a piacon egyre több robotot, drónt, önműködő munkagépet vagy 3D nyomtatót, amelyek segítik a munkavégzést. Az építőrobotok többek között részt vehetnek a rakodásban és a földmozgatásban is. A programozott gépek megkímélik a hús-vér munkaerőt a veszélyes munkakörnyezettől, ezáltal elkerülhetővé válnak az esetleges sérülések.

De nézzünk néhány példát arra, hogy az automatizálás hogyan férkőzik be az építőiparba, különösen a Belfry csoportnál, és ezáltal hogyan formálja át azt!

Robotok a munkaterület feltérképezéséért

A Belfry csoport használ képalkotó drónokat és robotokat, és így szerez információkat az adott munkaterületről, és még azt is meg tudja határozni, hogy milyen elvégzendő feladatokra van szükség. Az intelligens rendszerek által összegyűjtött információkat az esetleges hibák és problémák korai felismerésére használják. Ezáltal a korrekcióra még azelőtt lehetőség van, hogy költséges javításokra lenne szükség.

Belfry: Intelligens vezérlőrendszer a falazáshoz

A szektor forradalmasításának egyik jó példája az, hogy már olyan kőműves gép is létezik, amely a falazáshoz szükséges anyagokat és mozgásokat számolja ki. Az okos masina méri a környezeti változásokat is – többek között a szél által okozott mozgást – amely adatok felhasználhatók az építési folyamatok pontosságának javításához.

Önvezérelt járművek az egyszerűbb szállításért

Bár a sofőr nélkül működő személyautók gyártása nagy visszhangot kap, kevesen tudják, hogy az autonóm járművek már az építőipar szerves részét képezik. Létezik olyan teherszállító is, amelynek már nincs is vezetőfülkéje. Ez a járgány mozgás közben észleli mind az embereket, mind az egyéb akadályokat..

Bár az építőipar számára fejlesztett automatizált berendezések csak rendkívül felületes és apró szegmensére világítottunk rá, már ebből is jól látszik, hogy a robotok elterjedése az iparágban hatalmas változásokat eredményezhetnek.

Csak az a gond, hogy lassan haladunk az innovációk felé. Egyrészt azért, mert ezekbe a berendezésekbe jelentős összegeket kell fektetni, másrészt pedig működtetésükhöz olyan, az informatikai világban jártas szakembereket kell találni  akik kezelni tudják a korszerű gépeket.

A BELFRY Csoport szerint az automatizálás az építőiparban is utat kell, hogy törjön magának. A szektor szereplőinek muszáj fektetniük a megújulásba, az automatizált rendszerekbe, amennyiben hatékonyságukat, piaci szerepüket növelni szeretnék. A BELFRY a korszerű ismeretekben és megoldásokban, a naprakész tudás és technológia alkalmazásában hisz és tevékenységét is eszerint alakítja.

A vállalatcsoport komplex, korszerű megoldásokkal és szolgáltatásokkal, a fenntarthatóság szem előtt tartása mellett dolgozik. Ezzel tudott az elmúlt években a magyar építőipar egyik legeredményesebb és leggyorsabban fejlődő vállalkozásává válni.

A BELFRY évek óta élen jár az építőipar megreformálásában és távlati célja is az, hogy a legkorszerűbb technológiát alkalmazva váljon piacvezetővé saját területén.

A kérdés csak az, hogy vajon mikor jutunk el odáig, hogy az építkezéseket drónok pásztázzák végig, az anyagokat önműködő teherautók szállítsák, a falakat pedig intelligens rendszerek tervezzék meg…

<-- Vissza a A Belfry Csoport Budapest blog oldalra!

További cikkeink

Chiptuning Budapest

Chiptuning, avagy merj változtatni!

https://de.wikipedia.org/wiki/Chiptuning
Napjainkban a chiptuning óriási népszerűségnek örvend. A szenvedélyes autó tulajdonosok célja, hogy növeljék az az autó teljesítményét és csökkentsék a fogyasztását. Érdekes tény, hogy nemcsak a három-négy éves autóval rendelkezőknél népszerű ez a folyamat, hanem az új autó tulajdonosok körében is.

Elolvasom →
Oldal bemutatása
Blog oldalunkat azért hoztuk létre, hogy támogassuk a hazai Kis- és középvállalkozások Online jelenlétét a digitális marketing legmodernebb eszközeinek felhasználásával. A honlapunkon való megjelenéshez kérlek jelentkezz be kapcsolati oldalunkon.
Linkek

Kiemelt Partnereink:

Kiemelt linkeink
Nem működő CURL function.
Linkeink
Nem működő CURL function.